skip to Main Content

Prisutdelning – Årets nattvandringskommun 2019

Igår, tisdag 28 april, lämnade vi över priset till ÅRETS NATTVANDRINGSKOMMUN 2019 – HANINGE KOMMUN.

Med anledning av den pågående pandemin fick vi i år göra om upplägget och det blev ett mer förberett och planerat överlämnande. Inget överraskningsmoment som vi hade förra året då Uppsala kommun var vinnare.

Klockan 09.00 mötte jag representanter för Haninge kommun i kommunhuset och vid en enkel ceremoni överlämnades priset.

På plats fanns, förutom Janne Lundholm från stiftelsen, politiker och ansvariga tjänstemän.

”Haninge kommun har ett genomtänkt, välorganiserat, strategiskt och målmedvetet förebyggande arbete som lyft och utvecklat nattvandringen i kommunen. Genom det befintliga grupperna har man tillsammans engagerat övrigt föreningsliv som en viktig del av det viktiga arbetet för en tryggare kommun och med fokus på kommunens barn och ungdomar.
Antalet genomförda nattvandringar har under 2019 vuxit till drygt 200 och målet för 2020 att nå det dubbla. Genom prestigelös samverkan med lokala grupper, föreningsliv och stiftelsen nattvandring.nu har Haninge kommun blivit en förebild för många kommuner i landet.”

Kommunstyrelsens ordförande, Meeri Wasberg (S) tackade för priset.

”Som kommunstyrelsens ordförande är jag otroligt glad över det här fina priset som vi har tilldelats. Det är ett kvitto på det uthålliga arbete som vi gör i kommunen tillsammans med föreningslivet, olika organisationer och volontärer. Nattvandring är ett utmärkt sätt att vara med och bidra till det viktigaste vi har, trygghet för våra barn och unga.”


Vi tänkte på att hålla avstånd vid prisutdelningen.
Från vänster: Jens Davidson (KD), Janne Lundholm, nattvandring.nu, Mera Wasberg (S) och Annett Haaf (S).