skip to Main Content

GRATTIS Susanne! 25 år som nattvandrare.

GRATTIS Susanne, 25 år …
…som nattvandrare

Susanne Knutson i Eslöv, gift, 2 vuxna barn och ett barnbarn på 9 månader.  Jag möter Susanne i Höör i samband med en kurs för nattvandrare och när hon berättar att hon hållit på i 25 år måste man ju få veta mer.

Förutom familjen och jobbet, hon arbetar på en HR-avdelning sedan 33 år inom ett stort livsmedelsföretag med 1500 anställda.
Susanne fortsätter; ”när mina grabbar var 3 och 5 år kände jag att jag ville göra något på min fritid som hade med ungdomar att göra och fick då via en medarbetare på jobbet reda på att han var nattvandrare. Efter den första vandringen var jag fast. Jag var en vuxen som ungdomarna kunde prata med och jag kunde hjälpa om det behövdes.
Efter ett antal års vandring i Eslöv var det en tillfällighet som gjorde att jag i samband med nedläggningen i Eslöv beslöt mig för att fortsätta vandra i Höör. Och så har det blivit och nu är det sammanlagt 25 år sedan jag började nattvandra.

Hur upplever du ungdomarna ser på er nattvandrare?
– Mötet med ungdomarna är underbart. De är glada och positiva över att vi finns ute. Att vi kan hjälpa, stötta, medla och råda utan att vara myndighetspersoner eller poliser.

Hur orkar du fortsätta?
Det bästa med att nattvandra är alla underbara människor man möter, både på vandringar men även alla nattvandrare man ”hänger med”. Det ger energi, massor med energi. Vi har en otrolig sammanhållning i gruppen och man får många goda skratt.

Vad säger man? Fortfarande så engagerad och positiv till vandringarna och mötet med alla människor. Känns som att det kan bli 25 år till, eller?
Så länge jag orkar och är frisk är detta något som jag verkligen vill hålla på med. Så vi får se hur många år till det blir.

Stiftelsen nattvandring.nu säger Grattis till 25 år som en engagerad vuxen och nattvandrare och hoppas att Susanne fortsätter i många år till

.