Daniel Boberg/Hedemora – en av våra STeamare
Under en period kommer vi presentera våra STeamrepresentanter så ni alla lära känna dom.
Först ut är Daniel Boberg från Hedemora i Dalarna. Så här beskriver Daniel sig själv:
Daniel Boberg, kontaktperson för Nattvandrarna Hedemora, STeam-representant för Dalarna, Gävleborg och Västmanland.
“Jag är 42 år och bor i Hedemora, jag är utbildad lärare för grundskolans tidigare år.
Jag började min karriär som nattvandrare 1999 där jag då tog över som ordförande i föreningen ”Vuxna på stan” i Hedemora. Att jobba med ungdomar och barn har jag alltid har brunnit för. Att få vara ute och träffa dessa fantastiska ungdomar på deras arena är både givande och intressant. Önskar bara att det borde finnas fler vuxna som vill prova på nattvandring. Jag har varit med sedan starten av Nattvandring.nu 2008 och sökte då till någonting som hette SRG (samrådsgruppen), nuvarande STeamgrupp. Jag har varit aktiv vandrare i snart 19 år och jag tänker inte ge upp än. Jag har varit med och startat upp nattvandrargrupper i Avesta, Gävle, Mora, Kopparberg mm och åker ut på uppstartsträffar när det behövs.
Mina fritidsintressen har varit dans, då jag har tävlingsdansat i bugg, boogie-woogie och dubbel-bugg. Dock har jag lagt dansen på hyllan nu och istället så är jag ute och far och flänger ganska mycket i vårt avlånga land. Mitt största intresse just nu är någonting som heter Geocaching. Vad är då det undrar ni säkert.
Geocaching är kort sagt ett sätt att utforska nya platser på, såväl i urbana miljöer som ute i naturen. Folk runt om i hela världen har gömt behållare, ofta små plastburkar och publicerar koordinaterna online. Med en GPS eller en smartphone är det alltså upp till andra geocachare att ge sig ut och leta. Men om man har de exakta koordinaterna till platsen, är det då inte ganska lätt att hitta cachen? Jo, man kan tro det, men ofta är det vägen dit som är svår. Det finns cacher av alla möjliga slag, från magnetiska behållare som sitter på lyktstolpar på parkeringsplatser till långa och krångliga cacher där man måste lösa gåtor, gå långt, klättra eller på annat vis kämpa för att hitta cachen. Det finns ca 3 miljoner cacher i hela världen och i Sverige finns det ca 60 000 cacher av olika slag”.